There was an error in this gadget

Monday, March 14, 2011

hari isnin yg indah....

Hari isnin???.....ramai yg menyangkal tajuk di atas krn bagi aku la kan...termasuk aku la sebenarnye....mmg benci hari isnin...bkn sebab ape...1st day start belajar....bg yg bkerja plak....ari isnin la hari paling malaaaass nak bangun pagi...yela...da sedaaappp bangun lambat hari ahad n sabtu...hehe...pape pon...arini aku happy because dapat ole-ole dr langkawi...hehe...tq dear....

Aktiviti hari ni plak aku tgk cter Hikayat merong Mahawangsa...bagi aku la kan....ok jgk cter ni...grafik die pon mantop beb!...Industri muvee tanah air semakin berEVOLUSI....i likes~~~ hehe...even cter die agak lembab.. tp aku suke apa yg cuba disampaikan...bcoz aku ni agak suke la ngn Sejarah...so, mana mungkin aku terlepas ini cerita sehh~~




haha....epik zaman tersebut yg ditampilkan dan watak antagonis memang menjadi..memang nampak klasik.. aku pon xtahu yg sebenarnya ketuanan Melayu ini memang kuat pengaruhnya hingga ke negeri China dan Rom...tgk citer ni barulah mata aku tbukak dgn kekuatan bangsa Melayu dahulu kala...hehe..bangge aku jd orang melayu ni...yelakan...bahasa kite lak pernah menjadi bahasa pengantaraan...so darjat bahasa Melayu ni tinggi darjatnyer...tp kalo nak diceritakan situasi bahasa melayu sekarang...Jauh bezanya dari yg dulu... nak salahkan sape???? tepuk dada tanya selera...ehh...tanya diri sendiri la... hehe...papepon dari cerita ini bgusla ditonton 1 family...yela...kadang2 budak2 sekarang pon mane tahu sgt pon sejarah pasal bangsa sendiri... tp kalo sembang pasal game, fuuhhh...mmg updated...haha...generasi IT la katekan...sume dihujung jari anda...haha...

Thursday, January 27, 2011

malas

arini aku malaaaaassss sangat nak  gi belaja...aku pon xtaw nape...oredy homesick kot...aku asyik tringat umah je...mentang2 la cuti CNY da nak dekat...hhehe....papepon aku rase gembira lak nak balik kampong halaman...yela....kampong je dekat tapi aku da lame xbalik kampong...hehe...bz la katekan....padahall.....hahaha...

ermm....arini aku ponteng 2 kelas sekaligus.....aku rase bsalah lak memonteng ni....tp bile setan tu da pijak kepala ni....sume bende xjadi ape...aku pon itoooot je setan tu...adoohhaaaiii..... i have motivate myself rite now....jgn malas belaja....yeaaahhh!!!!...hehehe....da la 2 paper aku ni da last call....kalo fail....hhmmm.....

k la....aku da dapat semangat lak nak stadi ni.....soryla da lameeee aku xupdate blog aku ni....cz line wifi xberapa clear....tp member aku da ajarkan aku cara nak hack wireless org....sooooo.....aku dapatla men secara haram....hohohhohohho(gelak jahat)....online je slalu...hihi....k la...time to study...babaaaiii

Monday, November 15, 2010

GO mobile

arini aku nak citer n share cket ttg go mobile ni yg event yg blangsung kat klcc baru2 ni....mule2 aku ingat go mobile ni mcm la mobile fair...enset murah2....rmai gler org dtg nak beli enset....so aku dan 2 orang housemate aku iaitu USOP dan ZARIN tgerak ati nak g sane...yela...teman dorang nak survey enset kat sane...so ktorang pon g sane time petang....bile da sampai sane aku pon park moto n menapak g tmpat event tu....ktorang target kalo xdapat beli enset pon ktorg cuci2 mate n dapat kn door gift pon ok...haha...kirenyer nak balik pon ade hasil la kan...tanda ktorg da sampai...hihi...bile da sampai ke pintu masok...ktorg nampak crew celcom...haha..pe lagi...sebat la gift dorg...then ktorg trus g ke muzium enset...hhaha...enset dari zaman tok kadok sampai la lani...walaupon xbesa dorg punye muzium tp dapat la jgk cket input information...hehe...after that ktorg g round2 dlm event tu...ushar enset...n ushar promoter...haha..dasar lelaki.....mmg btol2 cuci mate neh...hahaha... enset pon canggih2...tp aku nengok harga die xde la murah...standard je...ati pon da malas da nak ushar....adeiii....igtkan murah...bek g kat PAS...haha...pstu si USOP ni nak sgt cr enset...ktorg pon grak g PERTAMA COMPLEX...dgr kate enset kat sane murah2....ble da smpai tu ktorg ushar enset kat dlm tu...mmg MURAH....so kalo korg nak bli enset...aku suggest korg bli la kat sane....MACAM2 ADAAAA....hahaha..member aku si USOP pon dpt enset da....after thet ktorg balik....ngn ujan lak tu...redah...huhu...tu jela aktiviti ktorg yg x seberapa ni...aku mmg jenis kaki jalan...tp wat masa ni terhad la...sen xde maaaa....biasela...student kan..haha...k la...len kali aku cter lagi...jap g aku nak gerak da...sok RAYEEE...hehe...duk kat perantauan mmg cmni...haha...k la...SELAMAT MENYAMBUT AIDIL ADHA....salam

Saturday, November 13, 2010

detik 10.25 malam...

malam ni sunyi.....kerna KAWAN2 tlah rmai yg pulang ke kampung halaman....aku...MATI KUTU disini...hahaha....arini aku g NASI AYAM PAK MAL bsame USOP n CUKEK...CUKEK ngn TENGAH2 keje sanggop LARI dari keje jap....gua SALUTE  lu beb...hehe......then aku gerak balik umah selepas makan...dan seperti biasa...lepas makan aku TIDO...SIMPLE LIFE kan...haha....k lah....housemate aku nak ajak aku g lepak...hehe....babai~~~

Friday, November 12, 2010

Assalamualaikum.....

aku nengok da ramai je yg wat blog...tp aku xtaw la bes ke x kn..so aku try la wat...so...pape suggestion...plz give and help me...hehe...ok...tu la utk arini...hehe...babai~~